Augustus 2023 – Een nieuw leven

2023 is het meest enerverende jaar van mijn leven geweest. Samen met mijn man Mark heb ik begin 2023 een amandelboomgaard gekocht in Spanje, met daarop een kleine bouwval die we gaan renoveren. Een waar Ik Vertrek-verhaal. In maart 2023 besloten we onze vaste banen om te zeggen om helemaal voor het Spaanse avontuur te kunnen gaan. Nog slechts 1 maandje ‘normaal’ werken, en dan zijn we officieel werkloos. Of ondernemer, het is maar hoe je het bekijkt. 

Ik schrijf dit verhaal vanuit het restaurantje Dos Ríos in Aínsa. Het zijn onze eerste ‘echte’ weken hier in Spanje. Dos Ríos is het enige restaurant in de gehele regio met een enigszins moderne uitstraling, inclusief WiFi en airco. Dus als we werken op de laptop, gaan we naar Dos Ríos. Onder het genot van een cortado gaan we aan de slag.

 De barman kent ons inmiddels en roept vrolijk: ‘Hola compañeros!’ en wijst de plek waar we vandaag kunnen zitten. Op de achtergrond draait een lounge versie van popliedjes. Vandaag is mijn geluksdag: Justin Bieber staat op repeat. Stel je verder geen rustig, lieflijk koffietentje voor. Spanjaarden praten standaard schreeuwend, dus het personeel hier ook.  Daarnaast worden de vieze kopjes en borden met zo’n 80 km per uur in de wasbak gepleurd, waardoor we constant in kabaal zitten. Gelukkig werken we graag met wat achtergrondruis. 

Los yoga begint steeds meer vorm te krijgen. Mark is druk bezig met het bouwen van de website van Los Yoga. Ik ben alvast lessen aan het voorbereiden, roosters aan het maken en de tekst voor de website aan het schrijven. Ook zijn we bezig met een onderzoek naar duurzame yoga producten. Naast online yogalessen gaan we ook een webshop starten.  Wat een jungle is de online wereld van duurzame (of toch niet zo duurzame) yoga producten! We hebben inmiddels een aantal betrouwbare en verantwoorde bedrijven gevonden met wie we graag gaan samenwerken. Over een aantal weken verwachten we live te gaan met de webshop. 

De online yoga begint weer zodra we terug zijn in Nederland. Ik kijk uit naar de eerste les op 22 augustus. Hopelijk zie ik je dan! 

 

Na het werken, tijd voor een duik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *