Januari/Februari 2024 - Terug in Nederland

Terug in Holanda

Een nieuwe blog, en dit keer vanuit het oude, vertrouwde Delft. Een dag voor kerst kwamen we aan in een regenachtig en grijs Nederland. Achteraf gezien hadden we iets beter kunnen nadenken over de timing. Van twee maanden samen op een zonnige berg naar vijf kerstvieringen in drie dagen was wat overwhelming. Al doende leert men, ik heb vast een reminder in mijn agenda gezet voor volgend jaar. 

Een lesje in vertrouwen

Van tevoren hadden we gedacht dat Mark vooral zou gaan werken in de maanden dat we in Nederland waren. Maar dat liep even anders! Ik had inmiddels verschillende opdrachten en een goed gevulde werkweek, terwijl Mark nog geen opdracht had. Hij had daar zelf weinig last van en had vertrouwen dat er wel iets zou komen. Ik was inmiddels bijna in staat om namens hem te solliciteren bij de Albert Heijn. Het was weer een goed lesje in vertrouwen hebben. Want in de tweede week van januari kwamen er plots twee opdrachten op zijn pad en een dag later was Mark ook weer fulltime aan het werk. 

 

Back to work

Het is best vreemd om zo weer je ‘oude’ leven in te stappen. Van een caravan op een berg vol nieuwe avonturen, naar weer 4/5 dagen in de week werken op kantoor. Je merkt dat je hersenen wel flexibel zijn en praktisch gezien ben je zo weer gewend. Qua gevoel is het wat gekkig. Wat i

k echt lekker vind is dat werk je gratis (of eigenlijk betaald) een duidelijke structuur en doel op een dag geeft. Ook is 

het gezellig om weer onder de mensen te zijn en een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Naast ons gewone werk zijn we allebei gestart met vrijwilligerswerk. De ‘’wij’’-cultuur in Spanje heeft ons geïnspireerd en we proberen dit gevoel ook mee te nemen naar Nederland. 

Steeds meer Los yogi’s

In de maand januari werden de online yogalessen steeds drukker bezocht. Super leuk! Misschien een combinatie van goede voornemens en dat mensen me weer in het echt zien en een real life reminder krijgen. Naast mijn eigen online lessen geef ik ook eens per week les bij een jeugdhulpinstelling, aan jongeren en ouders. Dit doe ik ook met veel plezier.

Ik ben nu aan het denken en dromen wat volgende stappen kunnen zijn voor Los yoga. Zo denk ik erover om met de start van elk seizoen een evenement te organiseren. In de natuur, met yoga, meditatie, creativiteit, muziek, fun etcetera. Binnenkort meer hierover! En laat het me weten als je een goed idee hebt. 

 
online yoga les extern